İSTANBUL / PENDİK - Mustafa Kutlu İlkokulu

Dijital Çağın Yapay Zeka Kuşağı Çocukları (Artificial Intelligence Generation Children of the Digital Age)

“Dijital Çağın Yapay Zekâ Kuşağı Çocukları” eTwinning projemiz ile yeni nesil alfa kuşağı çocuklarına 2024’ün eğitim trendi haline gelen yapay zeka, prompt kavramı, metaverse uygulamaları konusunda farkındalık oluşturmak, VR (Virtual Reality) sanal gerçeklik gözlükleri ile dijital sınıf içi sanal deneyimler yaşatmak, AR (augmented reality) arttırılmış gerçeklik ile yenilikçi eğitim ve öğretim paradigmasını hayata geçirmeyi ve dijital dünya becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. İnovatif fikirler üreten öğrencilerin bulunduğu, inovatif sınıflar oluşturmak, üst düzey düşünme ve üretme becerilerini ve yenilikçilik kapasitelerini geliştirmelerini, dijital dünyanın içeriğini ve kurallarını fark etmelerini ve dijital öğrenciler olmalarını istiyoruz.

Projemiz 7-12 yaş arası ilkokul öğrencilerinin dahil olduğu bir projedir.

Projenin Amaçları

1. Projedeki öğrencilere yapay zeka dünyası konusunda farkındalık oluşturmak.

2. Yapay zeka uygulamalarını deneyimleyerek, geleceğin teknolojisini yakından takip etmek.

3. Promt nedir, temel düzeyde promt nasıl yazılır? Uygulamaları yapmak.

4. Projedeki tüm öğrencilere VR Sanal gerçeklik gözlüklerinin tanıtılmak.

5. Bu gözlükler için kullanılacak Web 2.0 uygulamalarını öğretmek.

6. Öğrencilere metaverse evrenini tanıtmak ve uygulamalar ile onlara yeni deneyimler kazandırmak.

7. Steam çalışmalarıyla üst düzey düşünme ve üretim becerileri geliştirmek.

8. Dijital dünya, dijital ayak izi, dijital vatandaşlık, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı gibi konularda bilgi sahibi olmalarını sağlamak.

9. Dijital okuryazar olmak

10. Teknolojiyi doğru ve yerinde kullanmalarını sağlamak.

11. Dijital yetkinliklerin geliştirilmesi.

12. Son olarak inovatif fikirler üretebilen öğrenciler ve sınıflar olmalarını sağlamak.

10-03-2024

Yayın: 10.03.2024 - Güncelleme: 10.03.2024 14:36 - Görüntülenme: 94